Duurzaamheid

Onze liefde voor hout en groen

We staan er niet altijd bij stil, maar voor alle producten die u koopt is veel energie verbruikt voor productie en vervoer. De bijbehorende CO2-uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor mens en milieu. Daarom doen we er alles aan om zo groen mogelijk te produceren, wat begint bij de keuze voor gecertificeerd hout.

  • Hout heeft van nature een mooie uitstraling, is sterk (bij een laag gewicht), uitstekend isolerend en is milieuvriendelijk omdat er geen grote hoeveelheden energie nodig zijn om hout te produceren en te verwerken.
  • Hout slaat CO2 op en houdt het vast.
  • Het hout van Woodvision en Hillhout is gecertificeerd en komt uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen, waar meer wordt aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar worden geplant, vormen ze een ecosysteem en onttrekken daardoor veel CO2 aan de lucht.
  • Hout is met relatief weinig energie uitstekend recyclebaar

Onze keurmerken​

FSC​®

FSC® is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC®-C020367.

PEFC​

Dit keurmerk waarborgt een milieuvriendelijk, een sociaal voordelig en een economisch
leefbaar bosbeheer. PEFC / 30-31-093.

KOMO​

We vinden het belangrijk dat u lang van onze producten kunt genieten. Daarom verduurzamen we vele producten in onze eigen impregneerinstallaties in Nederland volgens de KOMO-keur voorwaarden. Dit gebeurt op de meest kwalitatieve manier en voldoet onze productie aan alle milieueisen. Wanneer het KOMO vignet bij een product staat, is deze onder KOMO-keur geïmpregneerd en daarmee beschermd tegen schimmels en houtrot.

CE-normering​

Onze speeltoestellen zijn voor particulier gebruik buitenshuis en voldoen aan de CE-normering en eisen van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming, zoals gesteld in de van toepassing zijnde EU-richtlijnen (NEN-EN 71-1 en NEN-EN 71-8) en overeenkomstig Warenwetbesluit speelgoed 2011. Dit warenwetbesluit is een één op één implementatie van de Europese richtlijn
Speelgoed 2009/48/EG.

Vind een dealer bij u in de buurt

Dropship
Commissie