Wij zijn op zoek naar een
Tactich inkoper

Wie is Woodvision?

Woodvision is een toonaangevende houtgroothandel en gevestigd in Kampen en Someren. Sinds 2014 maken wij onderdeel uit van de OLG Groep. Woodvision doet het financieel goed en groeit nog steeds. Onze passie voor hout is de basis van ons bedrijf. Onze naam zegt het al, maar wij hebben een duidelijke visie op hout die uiteraard duurzaam wordt ingevuld. Elk jaar investeert de OLG Groep in ons bedrijf, waardoor wij kunnen blijven innoveren. Met 85 collega’s (in het seizoen 125) wordt dagelijks hard gewerkt om de enorme vraag het hoofd te bieden. Wij ontwikkelen, produceren, dompelen en impregneren een kwalitatief hoogwaardige collectie van ongeveer 6500 tuinhoutproducten.

Om de beschikbaarheid van ons assortiment te maximaliseren is er een vacature ontstaan voor een

Tactisch inkoper (32 – 40 uur)

De tactisch inkoper heeft een belangrijke rol op de afdeling inkoop. De tactisch inkoper is contractbeheerder, relatiebeheerder en troubleshooter van de door de strategisch inkoper afgesloten meerjarige inkoopcontracten. Voor de leveranciers ben je het eerste (representatieve) aanspreekpunt. Dagelijks los je vele vragen op vanwege je kennis van de contracten, via checks in SAP en/of SLIM4 of je legt het probleem terug bij de leverancier. Natuurlijk onderhoud je korte lijnen met de strategisch inkoper en leg je ook vragen bij hem weg. Om je leveranciers te beoordelen maak je veel analyses en deel je deze ook, via de strategisch inkoper of rechtstreeks met leveranciers. Daarnaast houd je je bezig met de kansen en bedreigingen in transport, omdat al het hout geïmporteerd wordt.
Hout is in de afgelopen jaren veel duurder geworden en de beschikbaarheid is flink afgenomen. Dat is een complicerende factor waar de afdeling Inkoop creatief mee om moet gaan om de beschikbaarheid te maximaliseren. Als tactisch inkoper ben je dagelijks bezig met die beschikbaarheid.
Als tactisch inkoper krijg je veel vrijheid om je functie succesvol uit te voeren. Wij zijn een moderne, lerende organisatie en onze drie kernwaarden zijn betrokken, bekwaam en betrouwbaar. Herken jij jezelf daar ook in? Zoals altijd in een groot bedrijf is enig gevoel voor bepaalde verhoudingen wel handig. Je vindt het leuk om in je dagelijkse werk veel contacten met collega’s van diverse afdelingen te hebben. Je kunt daarnaast ook goed schakelen tussen diverse niveaus.

Wat zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden?

1. Monitoren van afspraken gemaakt in de inkoopcontracten:
    – Beheren van prijzen en opstellen van prijsvergelijkingen
     – Afstemming met leveranciers over te plaatsen orders en lopende orders
     – Analyseren van forecast versus gerealiseerde volumes
     – Opzetten, meten en bewaken van leveranciersperformance middels SLA’s
2. Oppakken, uitzetten en afwikkelen van inkoopaanvragen
3. Op de hoogte zijn van kansen en bedreigingen in het transport

Wat breng je daar voor mee?

– Ervaring in een soortgelijke functie of gemotiveerd toe aan de volgende stap in je carrière
– Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift
– Ervaring met het werken in ERP-systemen (SAP en SLIM4 is een pre) – HBO werk – en denkniveau, aanvulling met NEVI is een pre
– Gedegen kennis van MS Office
– Kostenbewust
– Analytisch
– Proactief

Wat mag je van ons verwachten?

– Op kantoor heb je de geur van vers hout om je heen. Een geweldige beleving
– Een contract van 32 uur is bespreekbaar
– Een baan met een goed salaris
– Minimaal een contract voor een jaar
– Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima pensioen, 24 vakantiedagen en 6 ATV-dagen bij een fulltime dienstverband
– Werken in een gezellig team met veel gevoel voor humor en volop ruimte voor jouw eigen ontwikkeling en ambities

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marlie Kloosterman. Zij is HR Manager en is bereikbaar op 06 53 16 24 52.

Sollicitatieprocedure

Wil je solliciteren? Top! Stuur dan je cv en motivatie. Wij pakken voor jou het sollicitatieproces voortvarend op. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel! Je kunt solliciteren via deze link

Sollicitaties graag, acquisitie niet!

 
Dropship
Commissie