Over Woodvision

Woodvision vindt dat iedereen moet kunnen genieten van het buitenleven. We helpen u graag om het buiten wonen zo prettig en comfortabel mogelijk te maken.  Daarom ontwikkelen en produceren we het beste en mooiste tuinhout om lekker buiten te kunnen leven. Jaarlijks komen we met nieuwe producten en toepassingen. Zodat u volop kunt genieten van de nieuwste trends op het gebied van buitenleven.

Onze visie op levensduur

We vinden het belangrijk dat u lang van onze producten kunt genieten. Daarom verduurzamen we vele producten in onze eigen impregneerinstallaties in Nederland volgens de KOMO-keur voorwaarden. Dit gebeurt op de meest kwalitatieve manier en voldoet onze productie aan alle milieueisen. We zijn nog steeds een echt Nederlands bedrijf en produceren en impregneren in Nederland.

Onze visie op vernieuwing

Vanuit onze visie op vernieuwing is Douglasvision geïntroduceerd. Een innovatief en succesvol programma met hoogwaardige producten gemaakt van douglashout, zoals bijvoorbeeld buitenverblijven en kapschuren. Ook hebben we een buitengewoon breed assortiment constructiehout van douglas, hiermee kunt u echt alles bouwen. Voor oersterke constructies combineerden we het beste van twee werelden, beton en hout: Betowood. Met het Betowood assortiment kan een schutting, berging of buitenverblijf op elke gewenste wijze gecreëerd en gecombineerd worden. Een lange levensduur is gegarandeerd vanwege de beton/hout combinatie. En dan nog de crème de la crème onder de blokhutten, onze Topvision-lijn! Daarin komen traditie en ontwikkeling samen, ofwel de uitstraling van een modern tuinhuis in combinatie met de robuuste materialen van een blokhut. Ook hierbij is maatwerk mogelijk.

Uiteenlopend houtsoorten

Tuinhout laat zich handig bewerken tot de meest fraaie constructies. De uiteenlopende houtsoorten met hun eigen karaktereigenschappen hebben hun eigen specifieke constructie mogelijkheden. Laat uw adviseren en vraag naar de mogelijkheden bij de Woodvision dealer.

FSC®/PEFC™ gekeurd

Hout is een veel gebruikte grondstof. Dit betekent dat hiervoor veel bomen worden gekapt. Wij willen u als klant kunnen garanderen dat het hout wat wij voor onze producten gebruiken uit goed beheerde bossen afkomstig is. Door middel van het FSC® of het PEFC™ keurmerk kunnen we dit.

FSC® is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Dit keurmerk waarborgt een milieuvriendelijk, een sociaal voordelig en een economisch leefbaar bosbeheer. PEFC / 30-31-093

Duurzaam

Woodvision staat voor duurzame producten. Daarom wordt veel van ons hout geïmpregneerd. Wanneer het KOMO vignet bij een product staat, is deze onder KOMO-keur geïmpregneerd en daarmee beschermt tegen schimmels en houtrot.               

Geïmpregneerd hout voldoet aan de KOMO-voorwaarden, waardoor het langduriger beschermd is tegen schimmel en houtrot. Het hout wordt in eigen beheer geïmpregneerd door middel van de vacuüm- en drukmethode. Alleen de producten waarbij dit logo staat zijn KOMO-keur geïmpregneerd. Meer informatie over onze houtverduurzamingsmiddelen; Houtverduurzaming-2017

CE-normering speeltoestellen

Onze speeltoestellen voldoen aan de eisen van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming, zoals gesteld in de van toepassing zijnde EU-richtlijnen.    

Let op! Onze speeltoestellen zijn alleen bestemd voor particulier gebruik buitenshuis. Alleen geschikt voor kinderen van 3 tot 14 jaar, onder toezicht van volwassenen, maximaal gewicht per gebruiker: 50 kg. Plaatsen op een vlakke ondergrond en bij voorkeur op een schaduwrijke plek.

Door heel Nederland en België

Ons tuinhout komt u in heel Nederland en België tegen. Via deze website kunt u snel en heel eenvoudig de dichtstbijzijnde Woodvision dealer vinden.

 


Vind een dealer

Bij u in de buurt